top of page

ALEXANDER NILSSON

"ENLIGT MIG BÖR KONSTEN VARA REFLEKTERANDE BÅDE FÖR KONSTNÄREN OCH BETRAKTAREN OCH GENOM VERKEN SKAPA EN LÄNK MELLAN DE TVÅ PARTERNA"

Född 1979 och verksam i Sölvesborg. Autodidakt konstnär som främst målar abstrakt men verken rör sig även i gränslandet mellan det abstrakta och figurativa vilket gör det hela extra spännande. Han återger filosofiska tankar och stämningar genom allegorier som exempelvis kan ta arkitektoniska former.

En blandteknik av olja och akryl är det som främst ändvänds på duk men han uttrycker sig även i andra konstformer som träskulptering, keramik och silversmide. Alexander är medlem i Konstnärsförbundet (SK) och Konstnärsalliansen (KFA). Hans verk säljs både nationellt och internationellt och har samlare över hela världen.

För mig är konsten terapeutisk. Enligt mig bör konsten vara reflekterande både för konstnären och betraktaren och genom verken skapa en länk mellan de två parterna.

Att förmedla en ordning och det vackra genom kaoset och tvetydigheten i verken är ett sätt att visa olika lager av verkligheten och även livet. Därav behöver inte ett verk vara strikt figurativt eller abstrakt.

Screen Shot 2022-04-04 at 17.18_edited.png
__edited.jpg

TOTALT 7 LISTADE VERK:

ÅTER TILL ALLA
KONSTNÄRER

bottom of page