top of page
sammanflätade

ANNA S RYDGREN

”FARMOR HADE STORT INFLYTANDE PÅ MIG”

Anna Sophia Rydgren är en svensk multidisciplinär konstnär baserad i Stockholm. Hennes konstnärliga arbete omfattar konst inom områdena collage, måleri och skulptur.

Rydgren utvecklade en kärlek till konst i unga år och tillbringade större delen av sina dagar med att måla och arbeta med keramik och textil i sin farmors ateljé. Farmor - även hon konstnär och sömmerska, hade stort inflytande på Anna Sophia. Detta motiverade Anna Sophias djupa koppling till utformning av textila, taktila och visuella element som hon implementerar i sina verk idag.

Anna Sophias abstrakta konst är starkt influerad av skandinavisk minimalism och design. Hennes kompositioner framstår som moderna, monokroma och ljusa tillsammans med minimalistiska och organiska former.

Anna Sophia Rydgren har ställt ut brett i europeiska städer som Paris, London, Madrid, Bryssel, Milano, Marbella och Stockholm. Hennes arbete fortsätter att tillhöra många privata och offentliga samlingar, bland amerikanska kändisar och prestigefyllda hotellprojekt.

Andra allmänt kända publikationer har presenterat Rydgren, inklusive Vogue/House &
Garden och amerikansk tv.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Kommande utställning: 29 Mars - 5 Maj 2024

bottom of page