top of page
sammanflätade

BETINA JUNG

”TIMINGEN VAR HELT GALEN, MEN HELT RÄTT BESLUT FÖR MIG”

Betina Jung, född 1968, har en bakgrund inom finanssektorn men har sedan förändrat sin kurs och ägnat de senaste 22 åren åt sin passion på heltid.

Hennes konstnärliga resa började i Västjylland [Aalborg], där ungdomsdrömmen om att bli konstnär ställdes åt sidan för utbildning, på familjens inrådan. Men konsten kunde inte hållas tillbaka och tog över när Betina var 30 år och hade två små barn.

"Timingen var helt galen, men det var helt rätt beslut för mig"

För henne är konst ett sätt att uttrycka känslor och reflektioner om den stora världen. Hon älskar att skapa tidsbilder som berätta historier om den tid vi lever i.

"Min konst har tagit mig till platser jag aldrig kunnat besöka genom ett vanligt arbetsliv. New York, Luxemburg och Grönland är bara några av de platser där jag haft utställningar"

Hon har till och med blivit upphämtad med privatflyg för att skapa konst till specialdesignade hus. - "Att våga utforska nya material och riktningar har verkligen öppnat dörrar för mig."

Betina känner sig belönad för att hon alltid följt sitt hjärta och sina egna anvisningar. Att skapa platsspecifik och individuell konst har gett henne möjligheten att skapa konst för privata samlare och företagsprojekt.

"Jag är stolt över att hålla mina överenskommelser och skapa aktuell konst som kan leda in till nya riktningar. Konsten är där för att stödja och ibland till och med leda vägen."

Men det som verkligen gör skillnad för henne är när folk investerar egna besparingar i hennes konst och företag ser värdet av hennes verk för anställda och affärsrelationer.

"Konsten talar sitt eget språk till mig. Jag uttrycker mig genom skulpturer och målningar i olika material. Min nyfikenhet på olika tekniker och material tar mig åt många spännande riktningar."

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande utställning: Saknas

bottom of page