top of page
sammanflätade

BIRGITTA BACHMANN

”FORMEN ÄR MITT VERKTYG"

Mitt måleri har alltid handlat om kroppen, det är den som är mitt fokus och berättar historien. Formen är mitt verktyg och jag gillar att låta den växa fram genom att experimentera med färgen och överraska mig själv med det fria måleriet.

Är även inspirerad av det klassiska måleriet, inspireras av samhällets syn på människan, kroppshets, mode, design och den figurativa konsten genom tiderna.

”Bad ass men serien” - kom till av tankar om hur man ser på ytan av mannen. Machokulturen, att skildra mannens styrka och även känna själen bakom en hård yta. Männen är ofta inspirerade av klassiskt figurativt måleri och skulptur men jag gestaltar också skörhet och styrka genom att addera samtida moderna uttryckssätt.

”Manboy” - handlar om mannen som precis varit pojke och pojken som blivit man. Den tunna linjen mellan dessa tillstånd. Vill fånga det uttrycket.

Temat ” In the bathhouse” har följt mig och återkommer. Kroppens former, mörker och ljus, expressionism och kulör i vatten. Skildra det med färgen.

”Mina kvinnor” - visar styrka, självförtroende, stolthet. Formen bestämmer det vackra med kroppen. Stora drömmar men också en skörhet.

Tankar bakom verken kommer ofta efteråt, då jag själv kan se ett tema/sammanhang om vad jag kände och upplevde i vardagen runt mig.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande Utställning: Saknas

bottom of page