top of page
sammanflätade

CAROLINA BÅÅTH

”DET JAG INTE KAN BESKRIVA I ORD, LANDAR ISTÄLLET SOM BILDER PÅ DUKEN”

Carolina är självlärd konstnär - född och uppvuxen i Skåne men bor sedan många år i Piteå med familj. Hon började sin konstnärliga resa relativt sent i livet även om hon alltid varit lite av en konstnärssjäl.

Måleriet kom till henne under en period då hon hade ett stort behov av att få utlopp för sina innersta känslor. Hon upplevde direkt hur tillfredsställande och läkande det var att måla, så det blev den perfekta terapin efter många oroliga år med psykisk hälsa.

Uttryck i bildform föll sig naturligt för Carolina. - "Det jag inte kan beskriva i ord landar istället som bilder på målarduken"

Favorit medium är akryl, det passar hennes lite otåliga sätt att måla. Carolina vill snabbt fånga en känsla på duken och växlar mellan att använda pensel, målarkniv och svamp. Just dessa tre redskap används ofta i en och samma målning.

Kvinnliga gestalter avspeglas frekvent i hennes motiv. Det har sin enkla förklaring - hon är själv kvinna. Carolina delar alltid en bit av sig själv i målningarna - så som minnen, drömmar, önskningar, rädslor och hopp.

"En blick säger mer än 1000 ord - Ja, det är så sant! Ögonen är för mig det absolut vackraste och viktigaste hos en människa, såväl som i en målning - ögonen speglar vår själ”.

Med sin konst hoppas Carolina förmedla en gnutta lugn, styrka eller kanske mod -
som en stilla påminnelse i vardagen när livet dundrar på.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page