top of page
sammanflätade

CARSTEN GULDBORG

”MINA VERK BERÄTTAR EN LIVSRESA, MODET ATT TA STEGET OCH FÖLJA EN DRÖM"

Konstnär och ägare av Galleri Guldborg i Aalborg, Danmark.

Carsten är yrkesverksam konstnär och har så varit de senaste 15 åren, men den konstnärliga resan började redan i unga ålder.

Han växte upp i miljö där konst och kreativitet var centrala element i vardagen. Mamma med kreativa egenskaper och en far som sålde produkter till konstvärlden. Konst blev således en naturlig del av hans barndom, där ”familiehygge” var likställt med måleri.

Carsten har skapat en mycket unik och säregen konststil – en stil som är full av kontraster och detaljer. Han är mest känd för sina målningar av människor där det berättas en djup historia bakom var och en av dem.

För Carsten är det viktigt att målningarna förmedlar en historia och ger individen något att tänka på. Bakom varje målning döljer sig en djupare skildring. Ofta ett budskap som de flesta kan relatera till.

Det kan vara allt från aktuella samhällsfrågor, berättelser om individens möten med andra människors uppfattningar och attityder, till kampen för att uppfylla sina drömmar.

Särskilt kampen för att uppfylla sina drömmar är ett ämne som Carsten är känd för att illustrera och föreläsa om.

Carsten säger - ”Bakom varje människa gömmer det sig en unik historia. Vi drömmer alla om olika saker, men allt som ofta är vi rädda för att göra något åt dem. Mina verk berättar en livsresa, modet att ta steget och följa drömmen. För att följa drömmarna, skapar livet nya nyanser. Drömmarna kommer då inte av sig själv. Du måste kämpa och göra uppoffringar, men även vara beredd på att möta motstånd från din omgivning. Jag tog själv steget in i konsten, det krävdes stort mod och hårt arbete - men det var det värt!”

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Kommande utställning: 29 Mars - 5 Maj 2024

bottom of page