top of page
sammanflätade

FINN GUTENFELT

”ALLA HEM BEHÖVER NÅGOT SKAVT PÅ VÄGGEN”

Jag målar och skapar konst på motorhuvar och bakluckor från gamla bilar. Tanken är att det skall se ut som en gammal bortglömd tävlingsbil.

Jag är autodidakt, har själv uppfunnit min konstform. Enda sedan jag var liten har jag haft ett ständigt kli-i-fingrarna och ett driv av att alltid vilja skapa och bygga något. Intresset för bilar och motorsport har alltid funnits där.

Min konstresa startade 2020. Jag har börjat ställa ut de konstnärliga föremålen som mottagits väl av betraktarna. Vad jag vet så är jag ensam om denna konstform.

Luckorna skär jag bort bakstyckena på. Sedan tillverkas ett stativ på baksidan så huven inte hänger platt mot väggen...det skapar fina skuggor. Slår bucklor, målar, patinerar och skapar rost. Allt för att få fram det gamla utslitna utseendet.

Alla mina alster heter ”Grand Prix” och ett årtal i kombination med var jag köpt luckan. T.ex. ”Växjö Grand Prix -59”. Jag tycker att det är en trevlig detalj som ger luckan både historik och känsla.

Alla hem behöver något ”skavt” på väggen. I ett fint hem blir en uppfriskande effekt med en motorhuv eller baklucka på väggen. Detta är något nytt i konstväg som för fantasin tillbaka till gamla Grand Prix-tävlingar.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page