top of page
sammanflätade

HELENA HÖTZEL

”MÅLNINGARNA ÄR DJUPT PERSONLIGA, DE AVSLÖJAR SANNINGAR OM RESAN OCH FIRANDET AV LIVET”

Helenas konst blev tidigt internationell. Från London och Sverige, till Ungern och vidare över atlanten.

Född i Alingsås, belyser hon det elementära i bilder med hjälp av dramatiska knep, så som kontraster, förändringar i fokus, speglade reflektioner och flera eller skiktade ytor.

Konsten är ofta inspirerad av hennes möten med olika människor. Sara Smithson, New York Art Magazine, skrev en gång att hennes verk speglar de olika uttryck som kan hittas i det mänskliga ansiktet.

Helenas verk har en tidlös, magisk kvalitet. Bilderna är djupt personliga, framtagna ur sitt eget inre, samtidigt som de är avslöjande universella sanningar om resan och firandet av livet.

Helena har på många sätt fått kämpa sig igenom faserna i livet, så för henne blev målandet en form av healing och en väg ur sorg och smärta. Hon har lärt sig att få ut känslorna i skapandet och lägga kraften i verket - verk som idag älskats av människor världen över.

Idag lever hon i harmoni och kan tacka konsten som bidragit till läkandet av kropp och själ. Erfarenheter har fått henne att inse att livet är en gåva att vara rädd om.

Hon har lyckats vända det dåliga till något positivt och ser idag ljust på framtiden. Varje dag är en gåva och en lärdom att ta hand om.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page