top of page
sammanflätade

HENRIK ELNEGAARD

”DET ABSTRAKTA UTTRYCKET ÄR UTVECKLAT FRÅN KLASSIK REALISM"

Henrik har förfinat sina egenskaper som konstnär i mer än 25 år, den resan har tagit honom runt om i världen.

Det började i slutet av 90-talet med en rad utställningar i New York, inklusive SoHo, och sedan dess har hans konstnärliga drömmar lett honom till Syd- och Centralamerika samt Kuba. På senare tid har inspiration hittats och hämtats i de närliggande och nordiska länderna.

Det var vid foten av Anderna i Bolivia som Henrik blev fascinerad av den sagolika naturen som sedan dess haft stort inflytande på hans abstrakta målningar.

Det abstrakta uttrycket är utvecklat från klassisk realism, där renässansens klassiska laserteknik förs vidare i modern form och där estetiken berikar konstverket.

I Elnegaards verk kommer hans inspiration från naturen, poesin och den filosofiska idén om ”det balanserade livet” till uttryck.

Henriks målningar framstår som abstrakta landskap, som i sina färgstarka, sinnliga paletter och lysande dynamiska kompositioner inbjuder till både kontemplation och nyfikenhet.

Med pensel i hand och naturen i åtanke blandar Henrik minnen och motiv från ett färgstarkt liv i abstraktioner som får fram de känslor som naturen kan väcka hos oss som upplever den.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Kommande utställning: 29 Mars - 5 Maj 2024

bottom of page