top of page
sammanflätade

IRINA RINSE

”Jag ser det goda i det onda och det är vad jag skapar i mina målningar"

- För mig handlar konst om känslor. Så som glädje, nyfikenhet eller tillgivenhet men också förvåning och förundran. Det är även det jag vill förmedla med konsten - en känsla. Jag vill att mina målningar väcker tankar och drömmar eller vara ”det-där” som får en att stanna upp en stund - här och nu.

Det har inte alltid varit en självklarhet för Irina att måla, teckna eller vara kreativ, då tillgång till det materiella och det kreativa utrymmet varit begränsat. Hon växte upp i ryssland i en väldigt kall och hård miljö där värme eller kärlek var obefintligt.

Irina kom till Sverige 1998 och det var just genom måleriet hon kunde uttrycka sig, hon målade så fort chans gavs. Målningen var och är fortsättningsvis hennes terapi.

Idag attraheras hon av det vackra i livet, Irina ser det goda i det onda och det är vad hon skapar i sina målningar. Hon får fram det i linjer och struktur samt i balansen mellan ljust och mörkt, men där ljuset alltid övervinner.

I vuxen ålder kände hon en stark dragning för att måla med akryl på duk. Kreativiteten flödade och det tog inte lång tid innan hennes tavlor började sälja runt om i Europa - främst i Sverige och Spanien.

Irina deltar kontinuerligt vid utställningar och hennes konst attraheras av människor där inredning, exklusivitet och unicitet är viktiga faktorer - något som Irina själv tycker är viktigt.

Irina är verksam i Helsingborg, där hon även bor med familj.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page