top of page
sammanflätade

JOHANNES NIELSEN

”FÖR ATT UPPRÄTTHÅLLA GLÄDJEN ÄR UTFORSKANDET VIKTIGT”

F. -79 på västkusten utanför Falkenberg. Bor sedan 2007 med familj i Peking. China.

Här skapar han konst som sträcker sig från bronsskulpturer till teckning samt digital konst, mest fokuserat på figurativt arbete som har sina rötter i traditionella och klassiska värderingar, uttryckt i ett enkelt och minimalistiskt utseende.

2003 flyttade han till Dublin och arbetade som assistent för den irländska skulptören Patrick O’Reilly som influerade Johannes att ta steget till att bli konstnär. 2005 återvände Johannes till Sverige för att påbörja sin konstnärskarriär.

Utöver att bearbeta och hantera egna funderingar och erfarenheter är det centralt för Nielsen att ha roligt under skapandeprocessen. Han vill utforska och upptäcka något nytt i materialet och tekniken samtidigt som han finner nya vägar i sig själv.

Den gamla idén om konstnären som lider för sin konst är inget han tror på eller vill förknippas med. Själv vill han känna sig levande och njuta i skapandet. Saknas skaparglädjen väntar han till den kommer tillbaka.

För att upprätthålla glädjen är utforskandet viktigt. – Det som har fångat min nyfikenhet den senaste tiden är att integrera digital teknik i min process. Tidigare har jag främst skulpterat med händerna, men idag skulpterar jag både digitalt och traditionellt. Det har öppnat upp för en helt ny arbetsprocess och jag älskar relationen mellan det digitala och det traditionella.’

Johannes har deltagit med sina verk I åtskilliga konstmässor och utställningar runt om i världen. Hans verk har samlats utav privata samlare runt om i Sverige men även metropoler så som - London, New York, Peking, Milano, Tokyo mf.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande utställning: Saknas

bottom of page