top of page
sammanflätade

KAROLINA PALMÉR

”MÅLNINGARNA ÄR FÄRGSTARKA OCH GLÄDJEFYLLDA, DE INGER EN KÄNSLA AV HARMONI”

Driver sitt företag på heltid inom konstnärlig verksamhet med huvudfokus på akrylmåleri. Håller kurser i kreativ akvarellmålning på Folkuniversitetet i Kungsbacka och i privat regi.

Karolina Palmér [f.-77] är konstnär på heltid och bosatt i Kungsbacka. Hennes bilder är ofta färgstarka och glädjefyllda samtidigt som de inger en känsla av harmoni. Hennes naivistiska måleri präglas av en stark känsla för färg och form och människor eller figurer finns ofta med i motiven.

Inspiration hämtar hon från tidningar, böcker, musik och från naturen.

Karolina har drivit sitt företag sedan 2004 och gått olika utbildningar inom konst och grafisk design på bland annat Wiks konstlinje, HDK och Bergs School of Communication.

Hon har samarbetat med företag som Ikea, Dixie och Palmolive där man även kan se hennes design på olika bruksföremål.

Karolina har genom åren haft ett flertal separata utställningar runt om i Sverige. Konst kan ses över hela världen, dels i form av hennes mönsterdesign för Ikea som lanserades i 38 länder samt via nätförsäljning av akrylmålningar och konsttryck till flertalet länder både inom och utanför Europa.

Carolina är även invald medlem i flertalet svenska organisationer, så som: Svenska Tecknare, Bildkonst Upphovsrätt i Sverige (BUS) samt Svenska Konstnärsförbundet - politiskt obunden intresseorganisation för yrkesverksamma konstnärer inom bildkonst, konsthantverk, skulptur, illustration, teckning, grafik och fotografi.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page