top of page
sammanflätade

LILL M ELNEGAARD

”JAG SER MOTIVET I ÖGONEN OCH I HJÄRTAT BAKOM DET”

Lill-Marlen beskrivs som en konstnär med en sällsynt förmåga att fånga essensen av en annan människa i sina verk. Hennes porträtt är inte bara vackra att se på, men de berättar också en historia om den person som avbildas.

Genom att använda sig av fina penseldrag och en skarp blick för detaljer, lyckas Lill-Marlen fånga både det yttre och det inre hos sitt motiv. Hon ser inte bara ögonen, men också hjärtat bakom dem.

Hennes intuitiva förmåga att plocka ihop fragment av speciell betydelse och skapa en helhet av dem påminner om hur en smed fogar samman olika metallbitar för att skapa en vacker och funktionell skapelse.
Lill-Marlen följer ljuset och energin hos den hon målar, och detta ger hennes verk en livfullhet och realism som är sällsynt. Genom att använda sig av magisk realism lägger hon till en extra dimension till sina verk, vilket gör dem ännu mer fängslande och tankeväckande.

Hennes porträtt av kvinnor visar hur vi alla genomgår förvandlingar under livets gång. Vi påverkas av kultur, religion och social status, men vi har också en stark vilja att vara och att omfamna livet. Lill-Marlens förmåga att fånga detta i sina verk gör dem till en hyllning till den mänskliga kraften och skönheten.

Det är inte svårt att förstå varför Grevinnan Alexandra var så nöjd med sitt porträtt av Lill-Marlen.

2018 fick hon i uppdrag att skapa ett personligt porträtt av grevinnan av Frederiksborg [DK]. Vid den officiella invigningen av Galleri Puls Arts nya lokaler, deltog grevinnan själv vid avtäckningen av porträttet, som mäter hela; 140x140cm!

Det blev ett verk som inte bara fångar hennes yttre skönhet, men också hennes inre styrka och karaktär. Hon var självfallet oerhört smickrad och belåten med resultatet!

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Kommande utställning: 29 Mars - 5 Maj 2024

bottom of page