top of page
sammanflätade

LINDA VAGNELIND

”JAG ÄR EN KANAL FÖR BILDER SOM SKA UT"

Vagnelinds uttryck födas på stora dukar där hon skapar fiktiva människor skulpturalt med breda penslar och tjock färg, någonstans i gränslandet mellan 2D och 3D. Alla personlig- heter har unika stories som hon alltid skriver på dukens baksida. Konstnären är verksam i Göteborg och hennes signum är ”MAKE YOUR WALLS TALK”.

Lindas konst finns representerad runt om i världen - bl.a. i Japan, Australien, Dubai, Hong Kong, Italien, USA, Tyskland och Frankrike - både i officiella och privata samlingar. Allt från Kuwaits ambassad i Washington till Bert Karlssons konstsamling i Skara och hennes tavlor har klubbats för över 100 000kr!

”Det flytet jag känner när jag målar fiktiva personer är det bästa jag vet, det är som meditation. Jag är en kanal för bilder som ska ut. Blir själv väldigt nyfiken varje gång, på vem som ska träda fram. Förutom min passion för konsten älskar jag äventyr i naturen som ger mig kraft och inspiration till mitt skapande”

Is och snö är hennes bränsle: Linda är kallbadsexpert, simmar bland isflak, klättrar och vågsurfar. Hon dras till vatten i alla former, såsom snö och is - det är hennes bränsle. Hon har skulpterat flera sviter på ICE HOTEL i Jukkasjärvi och skrivit den utsålda boken KALLA BAD som författare, fotograf och formgivare.

Press: Hon har varit med i TV4 Nyhetsmorgon, Malou Efter Tio och i många olika magasin - både i Sverige och internationellt.

Lärling i Kina: VAGNELIND har bott i en liten by, Pinghu i Kina, för att lära sig att måla med kinesisk tusch av en mästare. Hon lärde sig även att tillverka egna penslar och det gör hon än idag.

Art University Australia: Linda blev inbjuden att studera konst med studenter från hela världen som gick fjärde året på RMIT University i Australien där hon utvecklades som konstnär.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page