top of page
sammanflätade

LISA ABELSSON

”KANSKE ÄR DET ÄNDÅ DANS SOM VARIT DEN STÖRSTA INSPIRATIONSKÄLLAN"

Från Stockholm, bosatt och verksam på Österlen.

Lisa är till största delen en självlärd konstnär, men hon har deltagit i ett antal kurser
i kroki, skulptur och måleri under åren. Inspirationen finner hon främst från dans, mode och människors livsöden.

Hon har en bakgrund från modevärlden och det var i Paris som hon verkligen fick upp ögonen för konst i alla dess former. Hon är legitimerad sjuksköterska och har drivit eget företag i många år.

Numera är hon en heltidsarbetande konstnär och har haft många utställningar i Sverige och utomlands under de senaste åren, bl.a. på Österåkers konsthall, i London och i Amsterdam.

Under fem år drev hon skulpturparken på Kronovallsvinslott där hon bjöd in andra konstnärer att ställa ut.
Hon har gjort flera stora utställningar på Norrvikens Trädgårdar i Båstad där många sett hennes stora, pärlbroderade barockklänningar och dansande ballerinor ute i trädgårdarna. Kanske är det ändå dans som varit den absolut största inspirationskällan och på senare tid har det blivit en hel del flamencodansare, med böljande kjolar.

Den ena skulpturen är inte den andra lik då hon bara gör original.
Alla skulpturer görs på fri hand och med olika klänningar, som ofta får en detalj av ett smycke, ofta en swarowskikristall eller strasspärlor. Storleken på torson kan variera från 30 cm upp till nästan 1meter hög.

Klänningarna är dock ofta betydligt större.Hon arbetar i olika material, men främst järnnät, aluminium och kopparnät. Ofta pulverlackas de i olika färger. Ljuset är betydelsefullt för inomhusskulpturerna, då skuggorna tillför så mycket mer till verket. Klänningarna ger de här extra mjuka skuggorna som gör skulpturen mer levande.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande utställning: Saknas

bottom of page