top of page
sammanflätade

LLOYD TABING

”JAG INSPIRERAS AV DE VACKRA OCH MYSTISKA SKOGARNA SOM OMGER MIG"

Amerikanskfödde Lloyd - har i över tjugo år arbetat som kontemporär, abstrakt konstnär. Han bor och arbetar numera i Jönköping och säger att han inspireras av de vackra, mystiska skogarna som omger honom.

Konsten är distinkt och kraftfull samtidigt som den förmedlar en känsla av elegans och enkelhet. Verken är ofta målade i stor skala och förmedlar hans förenklade syn på naturen.

Extrem känsla, enkelhet och kontrollerat kaos är en röd tråd som finns i Lloyds konstverk. Han börjar ofta med att reducera en påbörjad idé till dess enklaste form av linjer och märken.

När målningen utvecklas reagerar han spontant på vad som händer på duken, vilket ytterligare minskar all verklighetsförankring och ett kraftfullt, emotionellt arbete framträder.

Som självutnämnd perfektionist säger Lloyd att genom att upptäcka och lära sig själv har denna kunskap möjliggjort hans ohämmade och rena stil. Det är uppenbart att Lloyd älskar att skapa och han lämnar alltid en del av sitt hjärta och själ i varje skapelse.

Denna relativt tillbakadragna konstnär tycker om att prata med människor om sin konst men vill hellre låta den tala för sig själv. Konsten förmedlar Lloyds innersta känslor som han säger att han aldrig kan sätta ord på.

Hans målningar finns att beskåda både i privata hem, på företag och utställningar i uppskattade och kända gallerier - både på hemmaplan och internationellt.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page