top of page
sammanflätade

MALIN ÖSTLUND

”MITT KREATIVA SINNE BESTÅR AV EN VACKER KÄNSLA DÄR DET INTE FINNS NÅGOT MÖRKER"

Malins verk är som en intuitiv koppling till livets vackra och poetiska sida. Drömmande målningar fyllda med vänliga själar, en port till sinnenas trädgård som öppnar en värld där du kan drömma och vila. Hennes målningar är skapade med en blandning av klassiskt porträttmåleri och ett mer modernt uttryck, som ibland till och med tenderar till det abstrakta.

Malin har alltid haft kreativiteten med sig ända sedan barnsben. Hon har alltid uttryckt sig i att rita och måla och göra skulpturer i olika material. Sedan sin första separatutställning 2010 har hon deltagit i flera jurybedömda, kollektiva och separata utställningar. Idag arbetar hon som konstnär på heltid i sin ateljé i centrala Skellefteå, och har kunder och samlare runt om i världen.

”Mitt kreativa sinne består av en vacker känsla där det inte finns något mörker. Jag tar ett steg in i en mer närvarande värld där drömmar kan blomstra och lycka alltid har en given plats. Jag hoppas att betraktaren kan känna närvaron av människan och livets skönhet, vilket jag vill förmedla i min konst. Naturen, blommor och människans inre styrka och förmåga är något som inspirerar mig mycket.

När jag börjar en målning vet jag sällan hur motivet kommer att se ut. Jag börjar alltid applicera mycket färger på den vita duken tills jag hittar rätt känsla och färgkombination. Sedan bygger jag upp färgerna i lager tills jag har uppnått uttrycket och den komposition som jag söker”

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page