top of page
sammanflätade

MATHIAS FRYKHOLM

”BESKÅDARE TROR OFTA ATT MINA MÅLNINGAR ÄR FOTOGRAFIER"

Mathias älskar att måla det vackra i världen på ett realistiskt sätt. Inspiration kommer ofta från den svenska naturen och miljön. Han bor nära Vänern och många av hans målningar avbildar de vackra omgivningarna runt sjön. Ibland målar han en människa i miljön, för att visa interaktionen mellan natur och
människa.

Frykholm föredrar att måla stora verk för åskådaren att uppslukas av.
Han älskar att jobba med de små detaljerna som får målningen att komma till liv. Han eftersträvar att hela tiden utveckla sina färdigheter och tänker att det alltid finns utrymme till förbättring. Som en tidigare idrottare är han van vid att jobba mot ett mål och det använder han i sitt konstnärsskap.

Åskådare tror ofta att Frykholms målningar är fotografier när de ser dem.
Det tar han som en komplimang då han vill uttrycka sin konst med hög realism. Som person är han lite utav en perfektionist och det återspeglas i hans målningar.

En målningsprocess startar oftast med att Frykholm tar många bilder med sin kamera för inspiration. När han har det han behöver börjar han skissa motivet på målarduken innan han börjar måla med pensel och färg. Frykholm har testat olika tekniker och färger och känner att akrylfärg passar honom bäst för att skapa sin konst, speciellt sedan han började måla med ett mer långsamtorkande fabrikat. Det ger honom mer tid till att forma sina målningar till en realistisk känsla.

Frykholm är eftertraktad både i privata hem, företag och offentliga miljöer och lever nu sin dröm att arbeta heltid som konstnär. Han vill hela tiden sprida och visa sin konst till både den svenska publiken och utomlands."

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page