top of page
sammanflätade

MATS WIESLANDER

”JAG TESTADE ATT ROLLA EN ROSTIG PLÅT MED VIT FÄRG"

Född -67 i Oxelösund, verksam i Göteborg.

Jag inspireras av naturens strukturer och det ger uttryck i alla mina konstverk. Jag skapar helst utomhus när vädret tillåter på mitt favoritmaterial, rostig plåt. Mina redskap är oftast spackelspadar, trasor och blomspruta, sällan pensel. Färgerna är akryl och bläck. Jag utnyttjar vädrets växlingar.

Duggregn ger lång torkperiod och fina strukturer men när solen lysen blir plåten varmare och det ger möjlighet till andra snabbare tekniker. Min konst skapar en känsla av inflyttad natur.

"Konstverken skall vara fria för tolkning och mina kunder hittar alltid nya vägar att betrakta dem.”

HUR STARTADE DITT SKAPANDE?

- Så länge jag kan minnas har jag målat och skapat. Jag sålde min första akvarell med en pilfink som motiv när jag var 12 år.

Många år senare växlade jag till abstrakt konst med lite råare känsla. Jag testade att rolla en rostig plåt i format 1 x 1 m med vit färg. Jag lade även på airbruschbläck med spackelspade och lät detta torka utomhus över natten. Den långa torktiden, färgen och fukten på den rostiga plåten gav ett fantastiskt resultat.

Teknikerna är mycket svårstyrda men det är också utmaningen som ger glädjen. Det är också därför varje konstverk blir helt unikt.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page