top of page
sammanflätade

MORGAN YNGVE

”DET ÄR GENOM SPRÅKET DE TALAR TILL MIG"

Morgan Yngve, målare och skulptör sedan mitten av 1990-talet. Han bor i Nyköping, där han även har sin ateljé i Bryggeriets kulturcentrum. I början av 1990 studerade Morgan konst och skulptur på Nyköpings folkhögskolas konstlinje.

Som skulptör har Morgan bland annat gjort Ask&Embla, en offentlig utsmyckning precis vid Nyköpingsån mitt i centrala Nyköping. De senaste åren har han medverkat i över tjugofem utställningar både i Sverige och internationellt. Hans konst är representerad av Galleri Sjöhästen samt Nyköpings och Oxelösunds kommun.

Hans konstnärskap genomsyras av abstrakt expressionistiskt måleri där han söker både arvet från sitt ursprung och kommunikationens gåva. Något som visualiseras genomgående i hans arbete med serierna om resan, mötet och språket, som han arbetat med under de senaste fjorton åren.

Morgan har under hela sitt konstnärliga liv sökt mening och förståelse i det abstrakta uttrycket vilket kan ses i hans konstnärliga resa. En resa under vilken han mer eller mindre har utkämpat ett inre själsligt krig för att gå från det figurativa till det abstrakta i sitt konstnärliga uttryck.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande Utställning: 7 Augusti 2024

bottom of page