top of page
sammanflätade

NIMROD MESSEG

”LJUSET, VÄRMEN OCH ELDENERGIN TILLÅTER MIG ATT FÖDA NYA SKAPELSER"

Israelfödde Nimrod startade sin kreativa bana i mycket ung ålder - med att skulptera i sin fars verkstad.

Efter att ha rest runt i världen under många år bosatte han sig slutligen i Marbella, Spanien 1999, och öppnade egen verkstad och galleri. Det var här han började utveckla sin personliga och direkta metod för skulptering. Hans unika skulpturer är mycket eftertraktade av ledande internationella gallerier och konstsamlare runt om i världen.

Hans hantverk består i att arbeta konstnärligt enbart med smidesjärn. Enastående skulpturer skapas av tusentals enskilda metallbitar. Forntida smidestekniker används så som svetsning, krafthamring, plasmabränning etc - allt som möjliggör skapandet av texturer, effekter och former, vilket gör hans verk mycket unika i stil och utseende.

Dessa arbetsmetoder och tekniker tillåter en fullständig förvandling av brutal, oädel metall att bli något vackert och skonsamt, lätt och kurvigt - till och med mjukt?!

Inspiration till Nimrods verk fås från ett hav av former, från organiskt naturliga, till känsliga eller muskulösa. Ändå återfinns långvarig fokus och passion i skapandet av hans enormt populära, graciösa, sensuella, majestätiska - ofta eteriska kvinnliga överkroppar.

"Ljuset, värmen och eldenergin tillåter mig att föda en helt ny skapelse. När jag tittar på det färdiga konstverket kan jag se det i sin helhet, från dess ödmjuka metallbegynnelse, genom den kreativa processen till nya olika texturer, former och ytor. Varje skulptur får gradvis eget liv och genom att använda mig själv som verktyg, utvecklas min personlighet.”

"Mångsidigheten hos järn är imponerande - när man väl förstått dess egenskaper och inser dess kapacitet"

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

NIMROD’S KONST...

bottom of page