top of page
sammanflätade

PERNILLA CARLSSON

”I KONSTENS FÖRTROLLADE VÄRLD HITTAR JAG TILLBAKA TILL TRYGGHETEN"

Pernilla finner den mesta inspirationen i den Värmländska naturen och skapar utifrån det ömålningar med en lätt abstrakt touch och sagolik känsla. Hon är fri och intuitiv i sitt skapande och använder allt från penslar, fingrar, ståltråd, kniv etc för att skapa en personlig prägel på sitt uttryck.

Hennes önskan är att få betraktaren känna en rogivande och behaglig känsla, att kunna landa och för en stund låta tanken och känslan få vila i något fridfullt. Motiv med inslag av det gamla, rostiga och rustika är ofta återkommande, men även abstrakta målningar ligger henne varmt om hjärtat.

Pernilla har alltid besuttit en konstnärlig ådra, men började av en händelse sitt skapande i formen av måleri. Efter en tids sjukdom som utmattning, blev konsten ett sätt att komma tillbaka till livet.

”Konsten innebär för mig en enorm avkoppling och meditativ känsla som skapar en balans mellan mitt yttre och inre. I konstens förtrollade värld hittar jag tillbaka till tryggheten, balansen och styrkan i mig själv. Att lyssna inåt har blivit min kompass i livet”

Pernilla har deltagit i flera jurybedömda- och internationella utställningar.
Bl.a. i Paris och Cannes och även erhållit stipendium.

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande Utställning: Saknas

bottom of page