top of page
sammanflätade

ROBERT HILMERSSON

"ART AROUND THE WORLD: MY GLOBAL ART JOURNEY”

Min resa som konstnär började med nyfikenhet och en tom duk. Jag blev väldigt intresserad av att rita och göra saker från grunden. Jag förbättrade mina färdigheter genom skolan och praktiken i verkligheten, men det som verkligen gjorde mig upphetsad var graffitikonst.

Det är den här typen av konst du ser på gatorna med djärva färger och intensiva känslor. Graffiti lärde mig att berätta historier och uttrycka känslor genom bilder, utan att behöva ord.

Min konststil kombinerar popkonst och gatukonst, vilket skapar en livlig blandning på min duk. Jag är fascinerad av hur ljusa färger, tydliga linjer och meningsfulla symboler möts. Djur, särskilt mina favoritpingviner, förekommer ofta i mina konstverk.

Dessa varelser, ibland porträtterade med mänskliga egenskaper, fungerar som speglar och visar de invecklade aspekterna av vår värld, ofta med en antydan till humor. Jag tycker att konst ska få folk att prata, få dem att tänka och känna saker som de kanske inte brukar uttrycka.

Med min konst vill jag kickstarta konversationer om vårt samhälle, de tuffa sakerna det möter och även de vackra delarna.

Jag reflekterar ofta över de möjligheter som har gjort att min konst har synts över hela världen. Det är otroligt att jag har haft chansen att visa mina verk i kända gallerier och stora konstutställningar i olika länder. Från London till New York kände jag mig stolt över att dela mina skapelser och engagera mig i en mångfaldig publik.

Dessutom - att delta i auktioner, särskilt prestigefyllda sådana, så som de på Sotheby's, var en viktig milstolpe för mig. Att bevittna människor som köper och uppskattar min konst var en källa till motivation.

Dessa upplevelser ökade inte bara min synlighet utan förstärkte också tanken att konst är ett universellt språk som överskrider kulturella gränser.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande Utställning: 26 Juni 2024

bottom of page