top of page
sammanflätade

ROSAMY COTINO

”I NATUREN FINNS INGA RAKA LINJER"

Nyköpingskonstnären Rosamy Cotino målar frodiga motiv i akryl med i grunden i en organisk expressionism.
Hon ser sina målningar som fönster till en dimension av reflektion, fantasi och manifestation. Motiven rör sig ledigt i intervallet mellan det figurativa och semi abstrakta och hon strävar efter att vara djärv och avsiktlig i färger och linjer.

Målningarna föreställer ofta människor, djur och natur och det centrala i hennes bilder är en kombination av urkraft och längtan. Motiven är frodiga och förmedlar budskapet ibland med tydligt stämma och andra gånger endast som en viskning.

Rosamy har alltid fascinerats av fantasygenren och läst tecknade serie. Hon har en bakgrund som illustratör och grafisk formgivare, något som tillsammans utmynnat i hennes unika formspråk. När hon skapar känner hon in bilderna kroppsligt och resultatet blir som en förlängning av hennes person. Eller som hon själv uttrycker det – ”i naturen finns inga raka linjer”.

Hon har studerat det estetiska programmet och sammantaget måleri, skulptur och grafisk formgivning över fem år inkluderat folkhögskola och fristående kurser.

Under de senaste tjugofem åren har hennes konst exponerats både i Sverige och internationellt och finns bland annat i hem i Spanien, Italien och Grekland. Hon har sydamerikanskt påbrå och vuxit upp i ett hem fyllt av musik och kreativitet. Något som också genomsyrar hennes kreativa process när motiven ofta dansas fram till rytmisk musik i ateljén, belägen mitt i Nyköping.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande Utställning: 7 Augusti 2024

bottom of page