top of page
sammanflätade

SHELMA KULLENBERG

"VI STRÄVAR EFTER ATT FLYTTA GRÄNSER, INTE BARA VÄCKA FANTASIN "

Ran Art är inte bara en samling vackra fotografier, det är en portal till en värld av drömmar och undermedvetna tankar. Varje enskilt verk, skapat av Mehmet Yamanlar och Shelma Kullenberg, bär på en omsorgsfullt planerad berättelse, redo att väckas till liv av betraktarens fantasi.

Likt drömmar talar våra bilder till oss på ett språk som inte alltid kan förklaras med ord. De fängslar oss med sin mystik och skapar en känsla av déjà vu, som om vi har sett dem i våra egna drömmar. Varje bild bär på flera lager av meningar, redo att tolkas och omtolkas av varje betraktare.

Vi strävar efter att inte bara väcka fantasin utan också flytta gränser. Genom att utmana våra förväntningar och konventioner inspirerar de oss att se världen på nya sätt. Vi hoppas att vår konst ska inspirera till reflektion och diskussion, och att det ska få oss att känna oss mer hela som människor.

SHELMA KULLENBERG

Även känd under artistnamnet Sigrife, är en fascinerande och mångsidig konstnär född 1995 med rötter från Bjärehalvön i Skåne. Hennes karriär tog fart redan i tidiga tonåren, då hon etablerade sig både framför kameran, modebranschen och inom den konstnärliga sfären. Denna breda erfarenhet har gett henne en unik plattform och djupgående förståelse för sitt yrke, både i Sverige och internationellt. Sedan en tid tillbaka driver hon framgångsrikt sitt egna företag.

- En mästare av kroppsspråk och berättande.
Shelma reflekterar över sin passion för sitt arbete:

"Att modellera sin egen kropp är ett hantverk i sig och ett väldigt krävande sådant. Genom års av erfarenhet som modell har jag lärt mig att mästra och känna igen subtila förändringar i ansikte och kroppshållning för att kunna förmedla specifika känslor i en berättelse."

Hennes studier i fotografi och somatisk dans har förfinat hennes konstnärliga blick och intensifierat hennes passion för visuellt berättande.

- En utforskning av mänsklighetens komplexitet.
Drivkraften bakom Shelmas arbete är en stark nyfikenhet på människans beteende:

"Jag vill gärna förstå vad det innebär att vara människa - i hela dess komplexitet av aspekter, fysiska sensationer, känslor, medvetande och relationer vi har med oss själva och vår omgivning."

Genom sitt konstnärliga uttryck strävar Shelma efter att belysa och utforska de djupaste frågorna om mänsklig existens.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Kommande utställning: 29 Mars - 5 Maj 2024

bottom of page