top of page
sammanflätade

SUSANNE GRAHN

”NÅGONSTANS HAR HON ALLTID HAFT LÄNGTAN EFTER ATT FÅ LEVA UT SIN KREATIVITET"

Susanne Grahn är uppvuxen i en liten by norr om Luleå i Norrbotten. Sedan många år återfinns hon i Åkersberga utanför Sthlm.

Hon började måla då hennes liv drastiskt förändrades efter en ridolycka. Någonstans har hon alltid haft en längtan efter att få leva ut sin kreativitet. Hon har försökte att på alla sätt och vis hitta nya konstkurser och utbildningar inom måleriet som skulle ge henne det hon eftersökte.

Men det var först när Susanne vågade släppa alla krav som hon förstod att hon hade det i sig och att hon bara behövde lita på sig själv.

Susanne har alltid fascinerats av det abstrakta och hon minns särskilt en abstrakt tavla från hennes barndomshem som hon tyckte extra mycket om - det var en explosion i färger. Där och då visste hon nog att en dag i framtiden skulle hon måla liknande abstrakta konstverk. Susannes inspiration hämtas från de enkla i vardagen och i hennes kärlek till vår fantastiska natur.

Susanne vill skapa en känsla i sina målningar som får betraktaren att svepas med. Med konsten vill hon förmedla glädje och kärlek. Målningarna är oftast skapade utifrån ett färg val och storlek på duken. Därifrån till slutresultatet är det hennes inre som får visa vägen.

För Susanne är det en fantastisk lycka - att var och en kan se sin egen tolkning i hennes konstverk.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande Utställning: 26 Juni 2024

bottom of page