top of page
sammanflätade

TONE VAN DE VOORT

”RIKLIGA LAGER AV FÄRG, BILDAR EN UNIK STRUKTUR SOM SKAPAR EN ILLUSION AV 3D EFFEKT"

Tone är född och uppväxt i Oslo, Norge. 1993 flyttade hon till Björkö, en ö utanför Göteborg på västkusten. Här ligger hennes ateljé där hon skapar sina verk. Tone älskar naturen och hämtar ofta inspiration från det vackra nordiska landskapet som ger oändliga möjligheter till nya och spännande motiv.

När Tone skapar sina konstvärk använder hon sig av akrylfärg. Genom att applicera rika lager av färg bildas en unik struktur som ger en illusion av tredimensionell effekt. I Tones målningar fungerar både ljus och djup som två viktiga dimensioner, vilket ger dem liv och rörelse.

Hennes kamera fungerar som ett inspirationsverktyg och fångar ofta delar av en större helhet. Hennes konstverk kan upplevas som abstrakta illusioner, där betraktaren kan se olika saker beroende på perspektiv. Genom åren har hon skapat en imponerande portfölj som fångar naturens skönhet i alla dess former.

Hennes konstnärliga resa har lett till utställningar både i Norge och Sverige, och hennes verk har funnit plats i flera privata konstsamlingar. Med varje ny målning strävar hon efter att kunna berika och förgylla någons hem.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande Utställning: 26 Juni 2024

bottom of page