top of page
sammanflätade

VIKTORIA QVARFORTH

”JAG MÅLAR TAVLOR SOM SKULLE KUNNA PRYDA MINA EGNA VÄGGAR"

Adopterad från Sri Lanka och uppväxt i den vackra fiskebyn Viken, hade jag förmånen att komma till en kreativ familj där skapandet var en naturlig del av vardagen.

Rune Andréasson som är skaparen till serier som bla. Bamse och Pellefant var min pappa - min stora inspiration och lärare under hela min uppväxt.

Många timmar har vi spenderat med att rita och måla tillsammans och hans stora konstintresse gav mig möjligheten att uppleva vacker konst världen över. Hans stora önskan var att jag skulle texta Bamse men rebellisk, ung och nyfiken som jag var hade jag andra planer i livet.

Jag utbildade mig inom skönhetsbranschen och bosatte mig i Paris där jag jobbade inom mode och levde ett spännande storstadsliv. Efter 8 år var det skönt och ganska självklart att få komma hem till Sverige igen och göra något jag alltid drömt om, att måla!

Mina tavlor skapar jag i både olja och akryl och är ofta stora och kvadratiska som ger ett stilrent och modernt intryck. Tavlorna inspireras till stor del av min stora passion för dans men även från Kullabyggdens nutid och historia vilket ofta återspeglas i mina badtavlor.

Jag har ett stort intresse för inredning och målar tavlor som skulle kunna pryda mina egna väggar, tavlor som är enkla, klassiska och tidlösa.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

bottom of page