top of page
sammanflätade

YLVA STORM

”ATT SKAPA EN KARAKTÄR HOS ETT VERK ÄR EN UTMANING"

Ylva Storm, född 1967, yrkesverksam keramiker och skulptör bosatt i Årjäng. Som skulptris arbetar Ylva i olika material, men huvudsakligen i lera.

”Jag tycker om att arbeta med mina händer, det ska synas att det har varit en människas hand med i processen. Jag fascineras av kroppens anatomi och rörelsemönster och hämtar min inspiration från livet.”

Ylvas skulpturer är handbyggda, alla unika i sitt slag. Hon får fram en speciell känsla i sina verk genom olika tekniker. ”Att arbeta fram en karaktär hos ett verk är en utmaning ”.

Ylva arbetar även med formtagning, både på levande- och byggda modeller i olika material, hon bränner huvuddelen av sina alster ute i vedeldade ugnar.

Ylva vill genom sin konst förmedla en känsla av värme och kärlek. Hon får ofta höra att hennes skulpturer både berör och inbjuder till beröring.

Refererat: I utställningssammanhang finns Ylva Storm beskriven som den populära värmländska skulptören med sina sensuella och romantiska raku- och milbrända kvinno- och manskroppar. Ytstrukturerna är innovativa och djärva.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande utställning: Saknas

bottom of page