top of page
sammanflätade

ZEON MILO

”JAG BOR I EN MINDRE STAD DÄR 99% AV BEFOLKNINGEN ÄR VITA"

Konstnär med bas i Borås - där han även har sin studio.

På senare tid har en mängd olika uttryck i form av abstrakta färgexplosioner blivit fler och mer föremål för hans porträttmålningar, gärna på större dukar. Nuförtiden använder konstnären ofta sina abstrakta målningar som en spännande bakgrund för sina porträtt som sedan får en extra dimension.

Ett porträtt blir alltid så mycket mer intressant om det ligger något bakom som skapar textur och oväntade färgkombinationer på oanade områden på duken. Hans porträtt är vanligtvis baserade på verkliga människor. Vad exakt konstnären letar efter när han väljer motiv för sitt porträtt är oklara, men att döma av hans tidigare verk, är det ofta ett lugn hos dem som är svåra att sätta fingret på.

Konstnären bor i en liten stad där 99% av befolkningen är vita, och initialt fanns det inget aktivt val att måla svarta kvinnor. Han fann dock inspiration och intresse av detta bildspråk. Abstrakt måleri ligger konstnären varmt om hjärtat. Att bara kunna skopa alla möjliga färger och se vart impulsiviteten leder, en större duk är ett måste.

Zeon Milo är en pseudonym som konstnären skapade på Instagram, mest med ambitionen att visa sin konst, som snabbt började sälja. Hans målningar finns nu över hela världen i många olika länder som Japan, USA och Australien.

Han var exklusivt inbjuden att ställa ut sina verk på det populära konstevenemanget Affordable Art Fair Stockholm, detta som en "Hidden Talent", en mässa som annars bara gallerier kan delta på.

Een målning
Porträttbild av konstnären: Helena Hötzl Setterström

Tillgänglig konst: Begränsad eller slutsåld | Kommande utställning: Saknas

bottom of page